Löysin tieni Onnellisuusopistoon sattumalta. Opiskelen aikuiskouluttajaksi ja työssäoppimispaikkaa etsiessäni törmäsin Onnellisuusopiston kotisivuihin. Ihmettelin, voiko moista oikeasti ollakaan! Olen aiemmalta koulutukseltani sosionomi ja ihmisten hyvinvointi on muutenkin lähellä sydäntäni, joten laitoin heti hakemuksen menemään. Onnekseni pääsin tänne ihailemaan ja seuraamaan Onnellisuusopiston toimintaa niin läheltä kuin mahdollista.

Viime tiistaina sain osallistua senioriryhmän Naurujoogaan ohjaajani Annukka Blomin johdolla. Kokemus oli minulle ensimmäinen ja kirjaimellisesti hauska, vaikkei koko aikaa naurattanutkaan. Yllättävintä oli, että istumisesta huolimatta kaikista hahatuksista ja hohotuksista tuli hiki. Loppuilta kotona meni poikkeuksellisen energisellä ja hyvällä tuulella, suosittelen!

Yksi tehtävistäni Onnellisuusopistolla on kartoittaa työhyvinvoinnin tilaa yrityksissä. Työhyvinvointi on jatkuva puheenaihe suurten ikäluokkien jäädessä näinä vuosina eläkkeelle. Käsillä oleva tilanne sai uhkaavan nimen jo yli kymmenen vuotta sitten: “eläkepommi”. On hassua, miten synkin sanoin tulevaisuutta kuvataan julkisessa keskustelussa. Nyt pelotellaan talouden “romahtamisella” kuin jollain luonnonkatastrofilla, vaikka kaikki siihen liittyvä, kuten raha, on ihmisten yhdessä luomaa. Loppujen lopuksi aika monet ongelmat ovat kiinni valinnoista. Meillä on siis mitä parhaimmat mahdollisuudet vaikuttaa niihin ja löytää ratkaisu!

Välillä tuntuu, että me aikuiset suhtaudumme asioihin kuolemanvakavasti. Lapset taas nauravat jopa satoja kertoja päivässä ja lapsuudesta puhutaan usein ihmisen onnellisimpana aikana, vaikkei se ikää katso. Mekin olemme olleet lapsia, joten mihin ilo katoaa elämästämme? Onneksi ei mihinkään ja nyt se tekee paluuta muun muassa naurujoogan kautta. Odotan innolla, mitä kaikkea tulen kokemaan ja oppimaan Onnellisuusopistolla!

Aino Salomaa, Onnellisuusopisto

Kirjoittaja: Aino Salomaa